پایگاه خبری و تحلیلی ماسال

سایت ماسال نیوز

اینجا یک پایگاه موقت برای سایت ماسال نیوز و انتشار حواشی اخبار پایگاه خبری تحلیلی ماسال است

طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات
  • ۶ بهمن ۹۳، ۱۴:۳۵ - مهدیه
    :(
  • ۴ آذر ۹۳، ۲۳:۱۶ - s.s
    [ki

پنجشنبه, ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۳، ۱۰:۲۸ ق.ظ

۰

رهبر انقلاب اسلامی معتقدند برخی آثار تأثیر ویرانگر اخلاقی دارند و ممیزی در مورد آنها واجب است رئیس جمهور می گوید ممیزی را باید به افکار عمومی واگذار کنیم.

به گزارش ماسال نیوز، سخنان رئیس جمهور در خصوص ممیزی کتاب در افتتاحیه نمایشگاه کتاب تهران با نگاهی گذرا به سخنان رهبر انقلاب اسلامی در همین خصوص قابل تأمل است:


رهبر انقلاب: ممیزی واجب است

رهبر معظم انقلاب اسلامی، از انتشار و توزیع آثار هنری غیر اخلاقی و مستهجن در یک جامعه، به عنوان بخشی از یک کار منفی فرهنگی که دارای تأثیر فوری و آنی است، یاد کردند و فرمودند: آثار هنری که تأثیر ویرانگر اخلاقی به دنبال دارند، به هیچ وجه قابل پاسخگویی نیستند و باید با جدیت تمام، مانع از انجام آن شد و این همان ممیزی واجب است. بنا بر این دستگاههای نظام اسلامی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ناشرین، در جنجال علیه ممیزی و سانسور، باید مراقب باشند که هدف را گم نکنند (1387.2.28 درجمع ناشران داخلی) (+)


رئیس جمهور: ممیزی را به وجدان مردم بسپارید

رئیس جمهور محترم در مراسم اختتامیه بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب ضمن ایراد بیاناتی چنین گفت: " باید تشخیص خوب و بد را به صاحب نظران واقعی، انجمن‌ها و اصحاب قلم و فکر واگذار کنیم و کار را برای آنها آسان کنیم و بدانیم که هیچکس در ممیزی بالاتر از وجدان و افکار عمومی نیست. آنها بهترین ممیزان هستند و می‌دانند که به استقبال چه کتابی بروند و چه کتابی را در گوشه انزوا قرار دهند." (1393.2.9) (+)



متن کامل تر سخنان رهبری انقلاب:


حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، تلاش دشمن برای حمله به نظام اسلامی، با استفاده از ابزار فرهنگی را گوشزد کردند و فرمودند: نشر فکر و سخن نادرست و جهت‌داری که جزیی از چارچوب یک طرح براندازی و امنیتی محسوب می‌شود، مضر است؛ زیرا انگیزه صاحب چنین فکری، صرفا طرح یک سخن علمی، یا یک نظر فلسفی، اجتماعی، یا سیاسی نیست و ممکن است خواسته یا ناخواسته، در طرح خرابکاری و براندازی، سهیم و شریک باشد.

رهبر معظم انقلاب اسلامی، از انتشار و توزیع آثار هنری غیر اخلاقی و مستهجن در یک جامعه، به عنوان بخش دیگری از یک کار منفی فرهنگی که دارای تأثیر فوری و آنی است، یاد کردند و فرمودند: آثار هنری که تأثیر ویرانگر اخلاقی به دنبال دارند، به هیچ وجه قابل پاسخگویی نیستند و باید با جدیت تمام، مانع از انجام آن شد و این همان ممیزی واجب است. بنا بر این دستگاههای نظام اسلامی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ناشرین، در جنجال علیه ممیزی و سانسور، باید مراقب باشند که هدف را گم نکنند.



متن کامل سخنان رهبری انقلاب درجمع ناشران داخلی در سال 1387

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی، ضمن سخنان بسیار مهمی که در جمع دهها تن از ناشران داخلی ایراد کردند، نسبت به تلاشهای مخالفین اسلام و نظام اسلامی در شتاب بخشیدن به یک جریان خطرناک فرهنگی و سیاسی برای تأثیرگذاری بر ذهنیت جامعه، هشدار دادند و دستگاههای ذیربط در دولت، مجلس و قوه قضاییه را به مراقبت و هوشیاری هر چه بیشتر در این زمینه فراخواندند.

مقام معظم رهبری، مسؤولیت مهم تولیدکنندگان و ناشران کتاب را در انتقال فرهنگ به مردم، خاطرنشان کردند و ضمن دسته‌بندی آثار فرهنگی منفی، فرمودند: از نظر ما طرح و نشر افکار و نظرات مخالف در جامعه، که هیچ انگیزه خصمانه‌ای را دنبال نمی‌کند، مفید است؛ زیرا با مطرح شدن اندیشه غلط، اندیشه درست، جوشش و درخشش پیدا می‌کند، مسایل گوناگون رشد و پرورش یافته و ذهنها قوی می‌شود. بنا بر این نظام اسلامی مایل است که چنین افکار و نظراتی در حوزه‌های مختلف، منتشر شوند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، تلاش دشمن برای حمله به نظام اسلامی، با استفاده از ابزار فرهنگی را گوشزد کردند و فرمودند: نشر فکر و سخن نادرست و جهت‌داری که جزیی از چارچوب یک طرح براندازی و امنیتی محسوب می‌شود، مضر است؛ زیرا انگیزه صاحب چنین فکری، صرفا طرح یک سخن علمی، یا یک نظر فلسفی، اجتماعی، یا سیاسی نیست و ممکن است خواسته یا ناخواسته، در طرح خرابکاری و براندازی، سهیم و شریک باشد.

رهبر معظم انقلاب اسلامی، از انتشار و توزیع آثار هنری غیر اخلاقی و مستهجن در یک جامعه، به عنوان بخش دیگری از یک کار منفی فرهنگی که دارای تأثیر فوری و آنی است، یاد کردند و فرمودند: آثار هنری که تأثیر ویرانگر اخلاقی به دنبال دارند، به هیچ وجه قابل پاسخگویی نیستند و باید با جدیت تمام، مانع از انجام آن شد و این همان ممیزی واجب است. بنا بر این دستگاههای نظام اسلامی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ناشرین، در جنجال علیه ممیزی و سانسور، باید مراقب باشند که هدف را گم نکنند.

مقام معظم رهبری، مخالفت نظام اسلامی را با برخی از آزادیهای ویرانگر یادآور شدند و فرمودند: بدیهی است که نظام انقلابی و اسلامی ایران با برخی از آزادیهای ویرانگر، نظیر آزادی جنسی و آزادی در ارتکاب گناه، مخالف است و اجازه نمی‌دهد که نسل جوان کشور در معرض آثار مخرب فرهنگی و هنری مخالفین اسلام قرار گیرد و از این طریق به گمراهی و فساد کشیده شود. بنا بر این حساسیت نظام نسبت به مسأله مطبوعات، کتاب و نشر، تنها از این جهت قابل بررسی است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، آزادی در تفکر و مباحثه آزاد را از اولین شعارهای انقلاب اسلامی برشمردند و فرمودند: از مدتها پیش یک حرکت فرهنگی و سیاسی از طرف مخالفین اسلام و نظام برای تأثیرگذاری بر ذهنیت جامعه، که دربرگیرنده فکر، اخلاق و ایمان مردم است، آغاز شده و امروز جریان تندتر و پرشتابتری در این زمینه وجود دارد . اما به فضل الهی نظام اسلامی در برابر این حرکت ضد مردمی ایستادگی خواهد کرد.

رهبر معظم انقلاب اسلامی، نفوذ در ارکان نظام اسلام را گام بعدی مخالفین اسلامی دانستند و با تقبیح حملاتی که علیه شورای نگهبان صورت می‌گیرد، فرمودند: جنجال علیه نظارت استصوابی، یکی از مباحث بی‌مبنا و بی‌ریشه است که با هدف تضعیف شورای نگهبان و نفوذ دادن عناصر مخالف با اسلام و امام و نظام در ارکان قانون‌گذاری کشور انجام می‌شود؛ و این بلایی است که در یک دوره، بر سر علمای طراز اول آوردند و تصور می‌کنند که امروز هم می‌توانند همان بلا را بر سر شورای نگهبان بیاورند؛ اما آنها در خطا و اشتباه به سر می‌برند و به طور قطع و یقین چنین چیزی تحقق نخواهد یافت.

مقام معظم رهبری، ارکان نظام را بسیار مستحکم توصیف کردند و خطاب به مسؤولان نظام، بویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فرمودند: از جنجالها و متهم شدن به ضدیت و آزادی نترسید و بدانید که اگر بالاترین نوع آزادی را بدهید، ولی اصول خود را حفظ کنید، تبلیغاتچیهای دشمن باز هم شما را ضد آزادی معرفی خواهند کرد. از دشمن انتظاری نیست و نظام اسلامی، ممشای صحیح، منطقی و خردمندانه خود را در برابر حرف دشمن، تغییر نخواهد داد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با حمایت از قانون ممنوعیت استفاده از تصاویر ماهواره‌ای که در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده‌است، فرمودند: این منطق درستی نیست که به بهانه پیشرفت تکنولوژی ماهواره‌ای در سالهای آینده، ما از هم اکنون موانع قانونی را از میان برداریم. این خودباختگی است و به جای این کار باید متناسب با پیشرفت تکنولوژی ماهواره‌ای، راههای جلوگیری از نفوذ ماهواره را شناسایی کنیم و آن را به کار ببندیم، بنا بر این ممنوعیت استفاده از تصاویر ماهواره‌ای که مجلس شورای اسلامی تصویب کرد، یک قانون کاملا درست و به جاست و به موازات آن باید وسایل لازم برای مصون‌سازی ذهنها و افکار جوانان فراهم شود.

رهبر معظم انقلاب اسلامی با ستایش از استقامت بیست‌ساله ملت ایران در برابر قدرت استکباری آمریکا فرمودند: ملت ایران با مقاومت و ایستادگی خود توانست یک قدرت استکباری مانند آمریکا را بیست سال در پشت در نگهدارد و باز هم قادر است به استقامت متکی بر ایمان اسلامی خود ادامه دهد و دشمن را باز هم ناکام کند.

مقام معظم رهبری در پایان سخنانشان توجه مسؤولان ذیربط قوای سه گانه کشور را به ضرورت جدی گرفتن مسأله تأثیرگذاری بر روی اذهان جوانان جلب کردند و فرمودند: ما در مقطع حساسی هستیم و این مسأله، کار بسیار مهم و عظیمی است که نباید آن را نادیده گرفت.

بر پایه همین گزارش، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای پیش از این سخنان، از یک نمایشگاه کوچک کتاب که در حسینیه امام خمینی (رض) و به ابتکار و درخواست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برپا شده بود، بازدید کردند.


متن کامل سخنان رئیس جمهور

روحانی پس از بازدید یک‌ساعته‌ی خود از نمایشگاه کتاب تهران؛ در جایگاه حاضر شد و از ناشران و دست‌اندرکاران نشر در کشور قدردانی کرد. او سخنانش را با تبریک این رویداد مهم فرهنگی به اصحاب فرهنگ و دست‌اندرکاران صنعت نشر کتاب شامل آفرینندگان آثار، ناشران، عرضه‌کنندگان و خریداران کتاب آغاز کرد و حضور مهمانان داخلی و خارجی را در نمایشگاه گرامی داشت.

روحانی با بیان اینکه کلمه‌ی کتاب و نام آن؛ هم با فرهنگ ایرانی و هم با فرهنگ اسلامی ما عجین است؛ افزود: اگر موسی کلیم(ع) را به عنوان شکافنده نیل و عیسی روح الله(ع) را به عنوان زنده کننده مردگان می‌دانند؛ پیامبر اسلام(ص) را به عنوان صاحب کتاب می‌شناسند. معجزه پیامبر ما کتاب است.

رئیس جمهور گفت: ما مسلمانان و خانواده‌های ایرانی از دوران خردسالی؛ از اولین اشیایی که در قفسه‌ی کتاب‌هایمان مشاهده کردیم؛ قرآن؛ کتاب آسمانی‌مان بوده است.

وی خاطرنشان کرد: ارتباط ما مسلمانان با ادیان آسمانی دیگر و پیروان مکاتب توحیدی با کلمه‌ی کتاب شکل می‌گیرد. ما آنها را اهل کتاب می‌دانیم و کلمه‌ی اهل کتاب ارتباط ویژه ما مسلمانان با همه فرق و ادیانی است که به نزول کتاب آسمانی معتقدند.

روحانی با اشاره به اینکه کتاب به معنای ظهور و بروز خرد و اندیشه انسان است؛ تصریح کرد: به همان اندازه که اندیشه و خرد دارای حرمت است؛ کتاب و نویسنده، نشردهنده و خواننده‌ی کتاب نیز دارای حرمت و احترام است.

وی ادامه داد: البته حرمت کتاب یا آفریننده‌ی اثر تنها با زبان و بیان نیست. باید در قانون، مقررات، حمایت‌ها و امنیت حقوقی،‌ اجتماعی و فرهنگی نیز تلاش کنیم تا حرمت اهل قلم را نگه داریم.

رئیس جمهور کشورمان با بیان اینکه قلم مورد احترام خالق و آفریننده جهان است؛ اذعان کرد: خداوند به قلم قسم یاد کرده پس قلم دارای حرمت و صاحب قلم دارای حرمت بیشتر است.

وی تاکید کرد: باید تلاش کنیم مسیر خلق کتاب و کتابخوانی دوست داشتن و با کتاب بودن را بیشتر کنیم.

روحانی گفت: حبل متینی که ما رابه همه اعصار و دوران و همه کشورهای جهان متصل می‌کند؛ کتاب است چراکه کتاب ما را با دیار دور و نزدیک و فرهنگ و زبان و روش آنها آشنا می‌کند.

وی ادامه داد: اسلام آیینی است که تعلق به قوم و قبیله‌ای ندارد و دریچه‌ی ورود و حقایق و علم و دین و فرهنگ را عقل و دل می‌داند، نه طایفه و سرزمین؛ پس کتاب همانند فرهنگ و دین مرز نمی‌شناسد بلکه ارزشی فرای همه مرزهای سیاسی و جغرافیایی است.

رئیس جمهور گفت: اگر می‌خواهیم کتاب جایگاه اصلی خود را بیابد باید برای آفریننده و ناشر و عرضه کننده‌ی کتاب؛ امنیت و آزادی را تضمین کنیم، بدون آزادی فکر و خرد و اندیشه واقعی انسان بر روی صفحه کاغذ یا صفحه فضای مجازی ثبت نمی‌شود. همه آثار ثبت شده جهانی و محفوظ مانده کتاب هستند. کتاب به معنای آن است که ما از دیروزمان بازنمی‌مانیم و نسبت به فکر فردایمان که چه باید باشد نیز فاصله نمی‌گیریم.

روحانی افزود: اگر کتاب می‌خواهد جامعه ما را در مسیر پیشرفت قرار دهد باید با نقد توام باشد، کتاب و نقد، اندیشه و نقد متمم و مکمل یکدیگر هستند، کدام اندیشه هست که بدون نقد و نقادی به پیش رفته و کمال یابد و کدام نقدی بدون اندیشه می‌تواند مفید فایده باشد.

روحانی افزود: اگر کتاب می‌خواهد جامعه‌ی ما را در مسیر پیشرفت قرار دهد باید با نقد توام باشد، کتاب و نقد، اندیشه و نقد متمم و مکمل یکدیگر هستند. کدام اندیشه هست که بدون نقد و نقادی به پیش رفته و کمال یابد و کدام نقدی بدون اندیشه می‌تواند مفید فایده باشد.

رئیس‌جمهور کشورمان در اشاره به سانسور گفت: در دنیای کتاب باید زمینه را برای نوشتن آرام‌تر و بدون دغدغه فراهم کنیم. بگذاریم آنچه در دل و اندیشه وجود دارد؛ روی صفحه کاغذ خودنمایی کند. البته دولت در پی سانسور دولتی نیست. همانطور که می‌بینید بیشترین نقد امروز در جامعه از دولت و دولتمردان می‌شود و من افتخار می‌کنم به دولتی که شرایطی را به وجود آورده تا همه به راحتی نقد می‌کنند و سخن می‌گویند و گاهی از کاه؛ کوه می‌سازند.

روحانی با اشاره به اینکه نقد حق همه گروه هاست ادامه داد: انچه پسندیده نیست این است که با پول مردم و بیت المال مردم از دولتی که منتخب مردم است و با رای اکثریت شروع به کار کرده است کسی بخواهد به جای نقد تخریب را شروع کند.

رئیس جمهور ادامه داد: ما از همه می‌خواهیم با شناسنامه حرف بزنند و بگویند وابسته به کدام جناح هستند. با نام جناح خود سخن بگویند نه با نام ملت ایران. ملت ایران راهش روشن است، ملت ایران به دنبال آرامش و اعتدال است، به دنبال پیشرفت و اخلاق است؛ اگر گروهی می‌خواهند ذهن مردم را از تعالی اخلاقی بازدارند یا با اتهام و تخریب و دروغ بر اخلاق جامعه ضربه وارد کنند؛ یادشان باشد امسال سال فرهنگ و اقتصاد است، نه سال تخریب نه سال دروغ و نه سال مشغول کردن مردم به حوادث غیرواقعی و رویدادهای تخیلی که از ذهن کوچک برخی برمی‌خیزد.

-- وی با تاکید بر اینکه باید اقتصاد مقاومتی با اقتصاد فرهنگی همگام شود؛ گفت: ما باید به دنبال فرهنگی باشیم که ملت ایران را دربرابر هویت‌های دیگر تضمین کند و بتواند دربرابر انواع موج‌های انحرافی مقاومت کند.

روحانی افزود: همانطور که ما نیاز به اقتصاد مقاومتی داریم به همان اندازه نیز به فرهنگ مقاومتی احتیاج داریم. فرهنگی که از دیرباز در آن کتاب، شعر، ادبیات، خداپرستی و یکتا پرستی حضور داشته است.

رئیس جمهور با بیان این مطلب که جامعه؛ چارچوبی را برای نویسندگان، آفرینندگان و مبلغان فرهنگ ایجاد کرده است؛ گفت: این چارچوب؛ منافع و مصلحت فعلی همچنین احترام به دین، عقاید مردم؛ اسرار کشور؛ تمامیت ارضی و وحدت ملّی است. البته که ملت ما به سوء‌استفاده‌گران اجازه‌ی تفرقه‌افکنی نمی‌دهد تا بتوانند بین اقوام، طوایف و مذاهب؛ شکاف و فاصله بیندازند.

روحانی با اشاره به ارزش‌آفرینان جامعه گفت: مادران جامعه؛ در قدم اول ارزش‌آفرینان این کشور بوده‌اند. همچنین اساتید جامعه، مبلغان فرهنگ در جامعه هستند و اگر امروز به دنبال ثروت‌آفرینی در جامعه هستیم، آنها بودند که انگیزه‌ی لازم را برای تعالی به جامعه دادند.

وی افزود: آنها پایه‌های اصلی اخلاق را در جامعه ایجاد کردند. همچنین اگر امروز در پی اقتصاد مقاومتی کشور هستیم؛ راهی جز اعتدال؛ وحدت؛ همراهی و همزیستی مسالمت‌آمیز نداریم و نباید اجازه دهیم عده‌ای در میان ما تفرقه ایجاد کنند.

-- روحانی با بیان اینکه نمایشگاه بین‌المللی؛ یک دیپلماسی عمومی و محل تلاقی فرهنگ و اندیشه‌هاست خاطرنشان کرد: اینجا محل فروش کتاب تنها نیست؛ اینجا جولانگاه فرهنگ است؛ اینجا جولانگاه ظهور و بروز عقلانیت و اندیشه است.

وی ادامه داد: باید از همدیگر استفاده کنیم و به همدیگر نزدیک شویم چراکه ما تابع پیامبری هستیم که گفت تا اقصی نقاط شرق جهان یعنی چین راه بپیماییم تا علم بیاموزیم.

وی تاکید کرد: باید زمینه را برای فعالیت فرهنگ‌دوستان آماده کنیم، باید مشکلات را از پیش پای نشر و ازجمله کتاب برداریم، باید فضا را برای همه کسانی که تلاش می‌کنند؛ چه آفرینندگان اثر و چه کسانی که به عنوان ویراستار، مصحح، حروفچین و همچنین کسانی که در چاپخانه و توزیع و نشر فعالیت می‌کنند یا کسانی که مغازه‌ی خود را با محصول اندیشه آراسته می‌کنند یا کسانی که مردم را به خواندن و خرید کتاب تشویق می‌کنند یا معلمانی که کتاب را می‌آموزند، آماده کنیم.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: من به معلمان نیز توصیه کرده‌ام زنگ انشا و بخوانیم و بنویسیم را پاس بدارند چراکه «اقرا باسم ربک الذی خلق» همان است که خداوند قدرتی به ما عنایت کرده مثل بیت‌های فضای مجازی با حروف و کلماتی که حروف و عددش زیاد نیست. می‌بینیم که نشر چه کرده است با ترکیب حروف و کلمات درکنار یکدیگر عشق،‌ علم،‌ ثروت، پیشرفت،‌ تعالی،‌ دوستی، برادری و تعاون را آفریده است که بار معنای سنگینی دارد.

وی گفت: خداوند به ما قدرت داده با واژگانی ساده آنچه را که در دل داریم به دیگران عرضه کنیم و از دیگران نیز بیاموزیم.

روحانی در ادامه با ابراز قدردانی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دست‌اندرکاران آن برای برگزاری نمایشگاه کتاب؛ از مولفانی که در خلق و نشر آثار فرهنگی دست دارند؛ سپاسگذاری کرد و گفت: اخلاق و ثروت ما در سایه‌ی کار این افراد است لذا باید راه را برای کار آنان آسان کنیم.

وی تاکید کرد: باید تشخیص کار خوب و بد را به صاحب‌نظران و اصحاب علم و فکر واگذار کنیم و بدانیم هیچکس در ممیزی بالاتر از وجدان و افکار عمومی نیست.

رئیس جمهور کشورمان یاد آور شد: مردم خود می‌دانند به استقبال چه کتابی بروند و چه کتابی را در گوشه‌ی انزوا بگذارند. صاحبان صلاحیت خود بهترین شیوه را انتخاب خواهند کرد.

وی تصریح کرد: دولت معتقد است دخالت خود را در همه امور کمتر کرده و کار را به صاحبان آن رشته و پیشکسوتان و اگذار کند.

روحانی همچنین با بیان اینکه همه ما ازجمله دولتمردان؛ نیازمند ارشاد صاحبان فرهنگ هستیم؛ گفت: صاحبان فرهنگ ما نیاز به ارشاد و گشت ارشاد ندارند. آنها باید بگذارند و عبور کنند و تماشا کنند. چون صاحب فکر و فرهنگ‌اند و باید دیگران را ارشاد کنند و راه را نشان دهند. آنها خود روش احترام به فرهنگ و دین را می‌دانند.

وی در خاتمه نسبت به تعالی و علاقه بیشتر مردم به کتاب و کتابخوانی و تعالی فرهنگ و اخلاق در سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی اظهار امیدواری کرد.


موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۳/۰۲/۱۱
ماسال نیوز

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی