پایگاه خبری و تحلیلی ماسال

سایت ماسال نیوز

اینجا یک پایگاه موقت برای سایت ماسال نیوز و انتشار حواشی اخبار پایگاه خبری تحلیلی ماسال است

طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات
  • ۶ بهمن ۹۳، ۱۴:۳۵ - مهدیه
    :(
  • ۴ آذر ۹۳، ۲۳:۱۶ - s.s
    [ki

جمعه, ۲۳ آبان ۱۳۹۳، ۰۹:۱۸ ق.ظ

۰

مسئولان با واگذاری اختیارات بیشتر به مردم در تصمیم گیری و تصمیم سازی جامعه می توانند از فرار مغزهای متفکر  جلوگیری نمایند.

بهرام کاوکار

یکی از مهم ترین مبانی در عصر نوین توسعه، مبانی تحول سازمان، بکارگیری مدل مشارکت- توانمندسازی است. مشارکت در برنامه های تحول سازمان و اجتماع مختص نخبگان یا افراد سطح بالای سازمان نیست، بلکه باید به‌طور وسیعی در سراسر سازمان و جامعه گسترش پیدا کند. افزایش مشارکت و توانمندسازی، از عمده ترین هدفهای اصلی و ارزشهای والای حوزه تحول سازمان و اجتماع می باشند. این مبانی تحول، هم در عمل و هم از طریق تحقیق و پژوهش اعتبار خود را اثبات نموده اند.

پژوهش ها و تحقیقات پیرامون پویایی های گروهی در دهه 1940 و در دهه 1960 به رشد فزاینده دست یافت. این تحقیقات ثابت کرد که مشارکت  و دخیل شدن در امور، مورد علاقه بیشتر افراد بوده، توانایی بهبود عملکرد و ارائه راه حل های بهتری را برای مشکلات دارا می باشد و پذیرش تصمیمات از جانب افراد مشارکت کننده را نیز بیشتر می نماید. این تحقیقات دریافت که چنین پویایی های گروهی و دسته جمعی، مقاومت در برابر تغییر را کاهش، تعهد به سازمان و اجتماع را افزایش و سطح فشار روانی را کم می کند و بطور کلی افراد نسبت به خود و دنیای پیرامون خود احساسات بهتری را ابراز می‌کنند.

مشارکت، نوعی اکسیر قدرتمند است که مورد علاقه افراد می باشد و به طور قابل ملاحظه ای عملکرد فردی و سازمان را بهبود می بخشد و برای توانمندسازی باید به افراد قدرت داد. این مهم از راه اختیاردهی به افراد برای مشارکت، اتخاذ تصمیمات، ابراز ایده‌ها، اعمال نفوذ و همین طور مسئولیت‌دهی به افراد، محقق می‌گردد. به همین علت است که مشارکت، شکل موثری از توانمندسازی است. مشارکت‌، توانمندسازی را افزایش می دهد و توانمندسازی نیز در عوض، عملکرد و سلامت فرد را بهبود می‌دهد.


پس نتیجه می گیریم:
1) عدم مشارکت، موجب نگرانی ها درباره نبود مشارکت و بی اعتمادی و ارائه خدمات به گونه ای غیرپاسخ گویانه و غیر رضایت بخش در جامعه را شامل می گردد.
2) با واگذاری اختیارات و اختیاردهی به مردم؛ توان فکری آنها در تصمیم گیری و سرنوشت اجتماع، نقش بسیار برجسته خواهد داشت، آن وقت مردم در مشارکت و توانمندسازی زیرساخت ها و افق چشم انداز و پردازش آن با تمام وجود  و همه توان فکری و تکنوفکرها، مشارکت می نماید و این مهم سبب می گردد تا با اتخاذ تصمیمات مردم و ایده های آنها، جامعه به سمت پویایی بر مبنای ساختار راهبردی و استراتژیک بر پایه خرد جمعی حرکت نماید تا اشتغال، صنعت و تجارت گردشگری و تولید ثروت و ... با تفکرات و مشارکت مردم شکل بگیرد.
3) مشارکت در امور اجتماعی و یا سازمانی برای افراد تعهد آور می گردد، مشورت با شهروندان یک اجتماع جهت ارزیابی و ارائه روش های رأی گیری در عصر نوین، جهت ترغیب افراد به مشارکت در جامعه، به ما می آموزد که اجرای اصلاحات سیاسی در زمینه های مدیریت سیاسی که هدفش بهبود میزان پاسخگویی و مسئولیت پذیری افراد است و هدف این اصلاحات موجب بهبود و افزایش میزان مشروعیت و کارایی دولت محلی و خدمات محلی است و اینکه اجتماع محلی در تصمیم گیری ها و ارائه خدمات به شیوه های مختلف دخالت کنند و باید از تکنیک هایی استفاده گردد که متناسب با وضعیت های گوناگون مختلف مردم باشد که این امر موجب توانمندسازی بیشتر و گسترده تر مردم شده و سطوح عمیق تر و پایدارتری از مشارکت را تسهیل می کند و این سبب احیای مدنیت می گردد و در واقع مسئولان با واگذاری اختیارات بیشتر به مردم در تصمیم گیری و تصمیم سازی جامعه می توانند از فرار مغزهای متفکر هم جلوگیری نمایند.

بهرام کاوکار
کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری


انتشار این یادداشت به معنی تأیید و یا رد محتوای ارائه شده توسط نویسنده از جانب ماسال نیوز نمی باشد و این پایگاه خبری آمادگی دریافت یادداشت های سایر فعالان سیاسی و انتشار آن جهت تنویر افکار را دارد.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۳/۰۸/۲۳
ماسال نیوز

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی