پایگاه خبری و تحلیلی ماسال

سایت ماسال نیوز

اینجا یک پایگاه موقت برای سایت ماسال نیوز و انتشار حواشی اخبار پایگاه خبری تحلیلی ماسال است

طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات
  • ۶ بهمن ۹۳، ۱۴:۳۵ - مهدیه
    :(
  • ۴ آذر ۹۳، ۲۳:۱۶ - s.s
    [ki

جمعه, ۱۶ آبان ۱۳۹۳، ۰۸:۵۲ ب.ظ

۰

محمود شکری به این سوال خبر شبانگاهی گیلان که چرا یک میلیارد تومان اعتبار آب و فاضلاب ماسال به تالش رفت پاسخ داد.

به گزارش ماسال نیوز، محمود شکری شبانگاه جمعه در گفتگوی ویژه خبری شبکه باران شرکت کرد و به سوالات مجری این برنامه پاسخ داد.

وی در ابتدای درباره شروع پروژه های جدید در شهرستانهای سه گانه گفت: در شهرستاهای حوزه انتخابیه من، امکان شروع پروژه های جدید وجود ندارد چرا که در دولت قبل محدودیت آغاز پروژه های جدید وجود داشت و در این دولت نیز همین محدودیت وجود دارد. 


مجری خبر سیما در این بخش با اشاره به مشکلات تأمین آب شرب شهرستان ماسال گفت: ارزیابی شما از احداث مخزن 5000 مترمکعبی ماسال چیست؟

شکری: خوشبختانه علارغم وجود خشکسالی در تابستان گذشته، در ماسال ما مشکل کمبود آب در منطقه شهری نداشتیم اما احداث این مخزن امنیت آب شرب شهروندان را برای چند سال آینده تأمین می کند. البته بیشتر مشکل ما درباره شهر تالش بود که حدود 20 یا شاید 30 درصد درصد جمعیت شهری بصورت نوبتی آبرسانی می شدند. 


مجری: شاید به همین دلیل بود که یک میلیارد تومان از اعتبار ماسال را برداشتند و بردند تالش؟

شکری: نه بر نداشتند!


مجری: من در آخرین گفتگویی که با آقای فرماندار داشتم این آمار را آقای قاسم نژاد اعلام کردند!

شکری: از سهم ماسال؟


مجربی: بله برای ساخت مخزن که یک میلیارد تومان هم اعلام شده بود برای شهرستان تالش تخصیص داده شده است.

شکری: چون ردیف بودجه آن متفاوت است نمی تواند که از اینجا بردارند. 


مجری: خوب حالا شما می توانید بیشتر بررسی کنید. چون ممکن است تالش بیشتر مشکل آب داشت و سهمیه بندی شده بود این کار انجام شده است.

شکری: چون ردیف بودجه ای جداگانه دارد امکان ندارد بعلاوه اینکه واقعا آنجا چاه زدن آن شروع شده است و از آقای مهندس آقابیگی هم که پیمانکار خوبی هم دارد قول گرفته ایم کار تا پایان سال انجام شود ولی احتمال دارد لوله گذاری آن تمام نشود. 


مجری: از پروژه های بیمارستان رضوانشهر و تالش چه خبر؟

شکری: درباره بیمارستان رضوانشهر تلاش می کنیم ساختمان آن تا 22 بهمن امسال به پایان برسد و افتتاح شود درباره تجهیزات هم مکاتباتی با آقای وزیر صورت گرفته است و امیدواریم با همکاری مسئولان، ساختمان تا دهه فجر به پایان برسد تا تجهیز هم انجام شود. در تالش هم بیمارستان حدود 65 درصد پیشرفت دارد اما گرانی رخ داده باعث شد تا رقم 12 میلیارد تومان برآورد شده تبدیل به 30 میلیارد تومان اعتبار شود که اگر بتوانیم تا دو ماه آینده این اعتبار را تأمین کنیم پیمانکار قول داده است که تا پایان اردیبهشت 94 پروژه را تحویل دهد. 


مجری: روند تعریض پل شاندرمن که از خواسته های مهم مردم این شهر است را چطور ارزیابی می کنید؟

شکری: این پل در شرف اتمام است و این انتظار را داریم تا دهه فجر افتتاح شود و احتمال دارد زودتر از این هم افتتاح شود. یه مقدار پیمانکار آن مطالباتی داشت که آقای دکتر قاسم نژاد سهمی را از منابع شهرستانی اختصاص دادند و داریم تلاش می کنیم این پروژه به سرانجام برسد.


مجری: نبود صنایع تبدیلی کشاورزی باعث ضایع شدن تولیدات کشاورزی در شهرستانهای سه گانه می شود. شما حدود یک سال قبل  مهمان ما در برنامه بودید و با آقای شعبان نژاد رئیس جهاد کشاورزی در همین ارتباط گفتگوی مفصلی داشتید. در یک سال گذشته در این رابطه چه اتفاقاتی افتاده است؟

شکری: الان بیش از بیست تا 30 درصد محصولات باغی ما فاسد می شود و ما نمی توانیم به بازار مصرف برسانیم و امسال هم همین نگرانی در رابطه با کیوی وجود دارد. این نگرانی برای باغداران وجود دارد چون نه سردخانه به اندازه کافی وجود دارد و نه خریدار. خریدار خیلی محدود شده است چون برخی به اشتباه یا عمد محصول باغی را زودتر از موعد برداشت کردند و به آذربایجان بردند و در آنجا متأسفانه خراب شد. این ضربات بیشتر بخاطر نداشتن صنایع تبدیلی است. یکی از مهم ترین مشکلات نبود سردخانه برای کیوی است اما چون دولت سرمایه گذاری نمی کند ما دچار مشکل می شویم و بخش خصوصی نیز حاضر به سرمایه گذاری نیست و عمده مشکل بخش خصوصی روند بروکراسی و زمان گیر بودن آن است چون بخش خصوصی تمام هزینه های این سرمایه گذاری های ساخت واحد تولیدی و صنایع غذایی را تقبل نمی کند. از طرف دیگر، در حالی که برخی سرمایه گذاران تمام طرح را آماده کرده اند و به مرحله تسهیلات رسیده اند به یکباره سود 14 درصد تبدیل  به نرخ سود 22 درصد می شود و این نرخ سود بالایی است؛ ضمن اینکه بی ثباتی را برای بازار سرمایه فراهم می کند.


مجری: عبور لوله گاز در وسط شهر رضوانشهر باعث ایجاد حریم شده و ساخت و سازها را در این شهر بسیار محدود کرده است؟

شکری: ما در استان نتوانستیم به یک جمع بندی در این رابطه برسیم و در نهایت با مدیر عامل شرکت در تهران جلسه ای داشتیم و نهایتا مقرر شد حریم را به فرمانداران شهرها اعلام کنند تا مشکل حل شود. ضمن اینکه باید حدود 100 کیلومتر تعویض لوله گاز در رضوانشهر و تالش صورت می گرفت اما تنها 23 کیلومتر انجام شده است که این امر به دلیل تحریم ها و وارد نشدن ورق ها رخ داده است که در این خصوص مقرر شده است ورق های تحریم شده از شرکت تولیدی داخلی خریداری نماییم.


مجری: گیلان زیبا که محرومیت آن پشت سرسبزیش مخفی شده است از دو مقوله، خیلی رنج می برد. یکی مقوله ساماندهی دفع فاضلاب است و دیگری دفع رباله. الان در حوزه دفع فاضلاب صنعتی در حوزه انتخابیه شما تالش، رضوانشهر و ماسال چه اقدامی صورت گرفته است. ظاهرا در ماسال کاری انجام نشده و حتی مطالعه ای هم صورت نگرفته است و  دیده نشده است. درباره شهرستانهای دیگر که تصمیماتی گرفته شده و کارهای انجام شده است توضیح دهید.

شکری: درباره تالش حدود 25 درصد، بعد از 8 سال کار شده است و بر آورد اولیه 15 میلیارد بوده است که بعدا افزایش یافت و الان تا بیشتر از  100 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. در رضوانشهر مطالعات تمام شده است و در ماسال هم اعتبار گذاشته بودیم که کار شروع شود که به بحث محدودیت آغاز پروژه های جدید برخورد کرد. ما با مدیر عامل و مهندس دائمی گفتگویی داشتیم تا از طریق بخش خصوصی انجام شود چون دولت در این رابطه اعتبار نمی گذارد. البته در استان و کشور مشکل در بحث فاضلاب وجود دارد. برای کشور حدود 3 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. درباره حوزه تالش، رضوانشهر و ماسال با بخش خصوصی رایزنی شده است که ضمانت آن را هم وزارت نیرو تقبل کرده است اما هنوز پاسخی دریافت نکرده ایم. اگر اعلام آمادگی کنند می شود تا یک سال آینده کار را نهایی کرد.


مجری: شهروندی از دهستان شیخ نشین ماسال تماس گرفته است و درباره گاز نداشتن گلایه داشت؟

درباره گازرسانی دو شهرستان ما از متوسط استانی عقب است که الحمدلله در این دو سال، کارهای خوبی شده است در تالش حدود 58 روستا درگیر گازرسانی هستند و حدود 28 روستا امسال بود و مابقی در سالهای گذشته به بهره برداری رسیده است اما به دلیل کمبود منابع کار کند پیش می رود. 6 تا روستا در هفته دولت به بهره برداری رسید و حدود 8 روستا در دهه فجر افتتاح خواهد شد. ولی تا پایان سال پروژه آن 28 روستا که قرارداد بسته شده است امیدواریم به اتمام برسد. درباره شیخ نشین، بالای 13 روستای دهستان گاز ندارد اما در یک پکیج در نظر گرفته شده است و کار، آماده است و قول داده اند که در قرارداد گنجانده شود. روز گذشته رئیس شورای اسلامی روستا به بنده گفته است که قرارداد زمین به شرکت گاز تحویل داده شده است و ما هم در این رابطه پیگیر هستیم تا جز اولین قراردادهایمان قرار دهیم. یک کار اصولی با وزارت نفت در حال انجام شدن است. تقریبا به مرحله نهایی شدن رسیده و حتی روستاهای کوهستانی هم در آن منظور خواهد شد که تکلیف این موضوع تا یک ماه آینده مشخص می شود و در این رابطه سه شهرستان رودبار، شفت و ... در مرحله نهایی قرار دارند. 


مجری: حوزه انتخابیه شما شامل چند روستاست؟

شکری: با کد و بدون کد؛ حدود 800 روستا در حوزه انتخابیه داریم که حدود 370 روستای کددار در تالش قرار دارد و 110 یا 120 روستا در رضوانشهر. به دلیل این حجم کار بالا تأمین منابع کافی هم صورت نگرفته است.


مجری: آقای شکری وظیفه نماینده قانون گذاری است اما گاها مردم به دلیل اعتماد زیاد به نماینده خود انتظارات دیگری هم دارند اما ما تنها بر اساس شرح وظایف نماینده سوال می کنیم. مثلا از شالکه ماسال گفته اند 8 سال است جاده خاکی ما قول آسفالت گرفته است اما هیچ کاری انجام نمی شود. اگر آقای فرماندار در این جلسه بودند این سوال؛ راحت تر پرسیده می شد اما اجازه بدهید از شما هم پاسخی بشنویم.

شکری: امروز وظیفه اصلی نماینده به حاشیه رفته است. متأسفانه نظارت در کشور ما خیلی ضعیف است و باعث می شود متخلفین بتوانند در یک موسسه در سراسر کشور بیش از 600 شعبه بزنند و بعد متوجه می شویم غیرقانونی بوده است یا در بحث کمپوست که الان می بینیم حدود 9000 هزار نفر شاکی دارد و حالا می گویند کار این آقا غیر قانونی بوده است. اینها بر می گردد به اینکه نظارتها ضعیف است و یکی از دلایل، این است که کار ما با اجرا تداخل پیدا کرده است و انتظار مردم هم این است که نماینده مثلا از وزیر اعتبار بگیرد. درباره روستای شالکه هم باید بگویم که در ماسال در لیست آسفالت قرار دارد اما اعتبار تخصیص پیدا نمی کند. درباره راه البته کارهای خوبی در حال انجام شدن است. برنامه بر این است که از بتن برای آسفالت استفاده شود به جای قیر. البته در مرحله آزمایشات قرار دارد که در صورت موفقیت آمیز بودن می تواند هزینه ها را کاهش دهد. آزمایشات اولیه نشان می دهد که بتن دوام بیشتری نسبت به آسفالت قیر در استان گیلان دارد. ما امیدواریم تا پایان سال 94 بتوانیم آسفالت راههای روستایی را انجام دهیم. درباره گاز هم قول می دهیم تا پایان 94، گازرسانی روستاهای جلگه ای و حتی کوهستانی به پایان برسد.


مجری: درباره تخریب آبنمای رودخانه خالکایی وضعیت چطور است؟

شکری: رودخانه بهنرین فرصت و نعمت است اما برداشت های غیرقانونی و خلاف باعث تبدیل شدن آن به تهدید می شود. آب نمای خالکایی هم در دستور کار ساماندهی قرار دارد اما نیاز به تلاش مضاعف دارد.


انتهای پیام/


موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۳/۰۸/۱۶
ماسال نیوز

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی